چـکیده
مقوله فرهنگ با ظهور انسان روی کره زمین پدید آمده، اما «فرهنگ سازمانی» مـوضوعی اسـت کـه به تازگی وارد بحثهای مدیریت شده است. فرهنگ در تعامل با سازمان ، بینشها، کارمایهها و سرزندگیهایی پدید مـیآورد که گهگاه جای خود را در درون نظم و ترتیب سازمان باز میگشاید. فرهنگ سازمانی با فـرهنگ عمومی جامعه پیوندی نـزدیک دارد و بـخش گستردهای از رفتار و بالندگی سازمانی را میپوشاند.
از بررسیهای بسیاری که از فرهنگهای جوامع مختلف به عمل آمده است، چنین برمیآید که ویژگیهای زیر در میان آنها همگانی است:
فرهنگ آموختنی است؛ آموخته می شود؛ اجـتماعی است؛ پدیدهای ذهنی و تصوری است؛ خشنودیبخش (وحدت بخش) است؛ سازگاری مییابد و بالاخره یگانهساز است.
فرهنگ سازمانی، شیوه خاص یا فضایی است که سازمانی را از سازمانهای دیگر متمایز میسازد و در واقع به آن سازمان، شـخصیت ویـژه و منحصر به فرد میدهد. فرهنگ سازمانی را به کوه یخ شناوری تشبیه میکنند که تنها بخشی کوچک از آن آشکار است. از طریق فرهنگ سازمانی است که استمرار و پیوستگی اجتماع در سازمان به وجود مـیآید.
بـا توجه به تعاریف مختلفی که از فرهنگ سازمانی ارائه شده، صاحبنظران مختلف برای طبقه بندی فرهنگ سازمانها بر مبنای دیدگاههای متفاوت، شاخصهایی را ارائه کردهاند که برخی از آنها به قرار زیر اسـت: 1ـ سـازمانها فرهنگ مکانیکی و یا فرهنگ ارگانیکی دارند. 2ـ در یک تقسیمبندی دیگر، سازمانها را دارای چهار نوع فرهنگ آکادمیک، باشگاهی، تیمی و سنگری میدانند. 3ـ در تقسیمبندی دیگر، فرهنگ را بر اساس باورها به دو نوع باورهای راهـنما (اسـتراتژیک) و بـاورهای روزمره (عملیاتی) دستهبندی کردهاند.
نـویسنده در ادامـه مـقاله به بحث تغییر فرهنگ سازمان، نمودهای عینی فرهنگ سازمان و کاربرد فرهنگ سازمان میپردازد.
مقدمه
«فرهنگ» با ظهور انسان روی زمین شروع شـده، امـا «فـرهنگ سازمان» مقوله و موضوعی است که به تازگی در دانـش مـدیریت و در قلمرو بالندگی سازمانی و رفتار سازمانی راه یافته است. بطور کلی از ترکیب دو واژه یا مفهوم «فرهنگ» و سازمان، اندیشه تازهای پدید آمده اسـت کـه هـیچ یک از آن دو واژه این اندیشه را دربر ندارد. فرهنگ در تعامل با سـازمان، بینشها، کارمایهها و سرزندگیهایی پدید میآورد که گهگاه جای خود را در درون نظم و ترتیب سازمان باز میگشاید.
فرهنگ سازمانی با فـرهنگ عـمومی جـامعه پیوندی نزدیک دارد. بخش گستردهای از رفتار و بالندگی سازمانی را میپوشاند و برای پدید آوردنـ دگـرگونی و پایداری رفتار مطلوب و سنجیده از آن یاریهای مؤثر میگیرد. بنابراین برای دستیابی و تبیین مفهوم اندیشه تازه (فرهنگ سـازمان) و بـا لحـاظ داشتن پیوند نزدیک آن با فرهنگ عمومی جامعه، نگاهی اجمالی به فرهنگ عـمومی ضـروری بـه نظر میرسد.
فرمت فایل word
تعداد صفحات 13
گونه شناسی فرهنگ سازمانی
چـکیده
مقدمه
تعریف فرهنگ
ویژگیهای بنیادی فرهنگ
فرهنگ سازمانی
انواع فرهنگ سازمان
تغییر فرهنگ سازمان
مـقاومت در بـرابر تـغییر فرهنگ سازمان
جـلوههای فـرهنگ سـازمان
کارکرد فرهنگ سازمان
منابع
نام فایل | حجم فایل |
---|---|
mnoo18_756584_8016.zip | 38.1k |
فرمت فایل word تعداد صفحات 34 آماده پرینت گرفتن همواره بحث از جمعیت و بررسی آثار و پیامدهای آن از جمله مباحث مهم و جذاب بوده است. در مقاطعی از تارخی کشور ما، سیاست دولت مردان بر فزونی جمعیت و در مقاطعی دیگر بر کنترل و کاهش آن بوده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بحث کنترل جمعیت به یک سیاست راهبردی تبدیل شد. نتیجه ی آن سیاست، امروز به بار نشسته و جامعه ی ایران را با معضل گ ...
فرمت فایل word تعداد صفحات 31 آماده پرینت گرفتن جمعیت و توسعۀ پایدار رابطۀ معناداری با هـم دارنـد. در ایـن خصوص با سه نظریۀ طرفداران رشد و ازدیاد جمعیت، مخالفان رشد جمعیت، هواداران جمعیت ثابت مـواجه میباشیم. در این نوشتار نظریۀ جمعیت متناسب مورد توجه است که با تعادل بـین جمعیت، منابع و فرآیند تـوسعه نه تنها نیازهای مادی و معن ...
فرمت فایل word تعداد صفحات 28 آماده پرینت گرفتن ایران همچون بسیاری از کشورهای دنیا، پس از جنگ جهانی دوم مراحل انتقال جـمعیتی را با کاهش اساسی و مـستمر مـرگومیر آغاز کرد، اما در فاصلة سالهای 1330 تا 1360 با رشد بیسابقه و شتابان جمعیت مواجه شد؛ بهگونهایکه معدل رشد سالانة جمعیت در این چهار دهه به رقمی حدو ...